Chiligryde m/ rissalat

(4 pers)

Ingredienser:

3 dl grønsagsbouillon
2 dl løse ris (til rissalat)

500 g hakket magert oksekød
2 grofthakkede zittauerløg ca. 100 g
2 fed hakket hvidløg
25 g smør
1 frisk chilipeber
1 ds bønner i chilisauce ca. 500 g
1 dl vand
1 spsk sød chilisauce
1 tsk groft salt

1 1/2 dl creme fraiche 18%
1 fed knust hvidløg
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber

1 grøn peberfrugt i strimler
1 rød peberfrugt i tern
1 dl friskhakket persille

Sådan gør du:

Bring bouillon i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring.
Kog dem ved svag varme og under tætsluttende lå i 12 min..
Tag gryden fra varmen og lad risene trække i 12 min.
Lad dem herefter køle af. Svits løg og hvidløg i gyldent smør i en tykbundet gryde.
Tilsæt kødet og svits det med, til det smuldrer og har skiftet farve.
Flæk chilipeberen på langs, og fjern kerner under rindende vand med en spids kniv.
Hak chilipeberen (2 tsk. i alt) og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser.
Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Rør creme fraiche sammen med hvidløg, salt og peber og smag dressingen til.
Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille og anret dem i en salatskål.
Server dressingen til.
Servér f.eks. med taco-skaller til.

Udskriv opskrift