Irsk lammekølle m/rødkøgstzatziki & bagte pastinakker

(4 personer)

Ingredienser:

4 stk. pastinakker
Lidt oliven olie
2 hvidløg
1/2 bdt. timian
25 g sort peber
1 stk. irsk udbenet lammekølle
Salt
Peber
4 rødløg
3 dl drænet yoghurt
Hvidløg
Lidt friske mynteblade

Tilbehør:
1 glas Tracklements Mintsauce

Sådan gør du:

Du starter med at skrælle pastinakkerne med en tyndskræller og skære enderne af. Del dem herefter i halve på langs. Kom lidt olie i et ildfast fad, stil det på en almindelig kogeplade, og læg pastinakkerne i fadet med skæresiden nedad. Flæk to hele hvidløg på tværs og læg dem op til pastinakkerne. Hvidløgene skal også ligge med skæresiden nedad. Kom lidt frisk timian og lidt sorte peberkorn over. Lad det simre.

Tag den udbenede lammekølle og giv den godt med salt og peber indvendigt. Herefter lukker du den og binder den sammen med lidt kødsnor, så den holder faconen. Giv lammekøllen salt, peber og olivenolie udvendig. Olivenolien gnider du godt ind i kødet, så salt og peber hænger ved. Læg lammekøllen ovenpå indholdet i det ildfaste fad, som sættes i en forvarmet ovn ca. 2 timer ved 160o. Det er vigtigt, at du lader lammekøllen hvile i en 1/2 time, når den er færdig.

Skræl rødløg, og snit dem i fine stykker på et mandolinjern. Du kan selvfølgelig også bruge en kniv – det er bare vigtigt, at skiverne er tynde. Hæld den drænede yoghurt op i en skål, og tilsæt de fintskårne rødløg. Riv hvidløg ned i og kom også lidt friske mynteblade ved. Vend det hele stille og roligt sammen med en ske.

Tag snoren af lammekøllen og anret den på et stort rustikt skærebræt med de møre pastinakker og den friske rødløgstzatziki på siden.

Vi anbefaler rødvinen Peña Real Reserva.

Velbekomme!

Udskriv opskrift