Lamme-tagine

Ingredienser:

800 g lammekød i tern
2 tsk. stødt ingefær
2½ tsk. stødt gurkemeje
1 spsk. stødt kanel
½-1 tsk. knust chili
1 spsk. stødt spidskommen
2 løg, skåret i små tern
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
2 dåser flåede tomater
1 kanelstang
6 hel kardemommekapsler
1 nip safran
100 g tørrede, usvovlede abrikoser, skåret i mindre bidder
Bouillon, fx grønsags- hønse- eller lammebouillon
1 bakke/potte frisk koriander, grofthakket

Sådan gør du:

Bland ingefær, gurkemeje, kanel, chili og spidskommen sammen i en skål og vend lammekødet sammen med krydderierne.
Sæt skålen i køleskabet 6-8 timer, eller mindst 1-2 timer.
Varm olien og sauter løg og hvidløg ca. 5 minutter til de er møre.
Steg det marinerede kød på en pande med lidt olivenolie og kom herefter kødet op i gryden til de sauterede løg.
Tilsæt flåede tomater, kanelstang, kardemomme, safran, abrikoser – og bouillon, så kødet er dækket.
Bring retten til kogepunktet, skru ned for varmen og lad det simre 1½-2 timer til kødet er helt mørt.
Retten drysses med hakket koriander og serveres med couscous.

Udskriv opskrift