Lammegryde med rødvin og svesker

(4 personer)

Ingredienser:

600 g lammekød, fx fra kølle, skåret i tern
3 spsk. mel krydret med salt og peber
Olivenolie til stegning
2-3 løg, hakkede
2 porrer, i skiver
4 gulerødder, i skiver
1 spsk. stødt koriander
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
1 kanelstang
200 g svesker, udstenede
4 dl rødvin, fx Shiraz
1 spsk. tomatpuré
Kværnet salt og peber
5 spsk. hakket frisk koriander til pynt

Sådan gør du:

Vend lammeternene i det krydrede mel.
Varm olie i en stor gryde og brun kødet af et par omgange.
Tag kødet op.
Varm lidt mere olie i gryden og sauter løg, porrer og gulerødder.
Tilsæt koriander, spidskommen, paprika og kanelstang og steg det med 1-2 minutter under omrøring.
Tilsæt kødet, svesker, rødvin og tomatpuré og krydr med salt og peber.
bring det i kog, læg låg på, dæmp varmen og lad det simre ca. 2 timer – tilsæt lidt vand undervejs, hvis retten har brug for mere væske.
Pyntes med koriander og serveres med couscous, ris eller kartoffelmos.

Udskriv opskrift