Mexicanske burgere m/kylling, syltede løg & mangosalsa

4 stk.

Ingredienser:

1 rødløg, skåret i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern
½ dl æblecidereddike
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 avocadoer
4 spsk. limesaft

Salt
4 stk. kyllingebryst
Kværnet salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 pose revet cheddarost
1 hjertesalat (eller en anden slags salatblade), fintskåret
4 fuldkornsboller
Jalapenos, efter smag

Mangosalsa:
1 mango, kødet skæres i små tern
½-1 rød chili, uden kerner og finthakket
1 bakke koriander, grofthakket
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Rør eddike, sukker og salt sammen i en skål, læg rødløgene i lagen, og lad dem trække ca. 30 minutter.
Mos avocadokødet med limesaft og smag til med salt.
Bland ingredienserne til mangosalsaen og smag til med salt og peber.
Flæk kyllingebrysterne i to, så der bliver 8 tynde stykker, og krydr dem med salt og peber.
Varm olie på en pande, og steg kødet ca. 3 minutter på hver side, til kyllingen er netop gennemstegt.
Drys hver kyllingefilet med lidt revet cheddar lige inden de er færdigstegte.
Lun bollerne og fyld med salat, 2 stykker kyllingebryst, avocado, mangosalsa, marinerede rødløg og jalapenos.

Udskriv opskrift