Oksespidsbryst og rødbeder i Römertopf

(4 personer)

Ingredienser:

1 stk. oksespidsbryst
1 spsk. stødt allehånde
1 spsk. stødt nellike
2 tsk. stødt kardemomme
1 kg rødbeder, skrællede og skåret i kvarte
1 dl rosiner
1 dl græskarkerner
2 fed hvidløg, skåret i meget tynde skiver
10 dråber fishsauce
Kværnet salt og peber
Lidt citronsaft
Lidt olivenolie

Sådan gør du:

Bland de tre krydderier og gnid kødet med blandingen.
Læg rødbeder, rosiner, græskarkerner og hvidløg i Römertopfen.
Læg kødet ovenpå og hæld vand ved, så det står 2-3 cm op af siderne på kødet.
Dryp fishsauce i vandet og drys kødet med salt og peber.
Sæt Römertopfen i ovnen og sæt temperaturen på 225-250°.
Lad det hele stå 1½ time og server skiver af kødet sammen med de øvrige ting i Römertopfen.
Dryp det hele med lidt citronsaft og olie og server det eventuelt sammen med lidt høvlet peberrod.

Udskriv opskrift