Ris a la mande

(6 pers.)

Ingredienser

130 g grødris
1 l sødmælk, fx Årstidsmælk fra Essens fra Arla Unika
1 vaniljestang
75 g sukker
1 nip salt
75-100 g mandler, smuttede og grofthakkede + 1 hel!
4 dl piskefløde, fx fra Essens

Sådan gør du

Risengrød:skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde (der kan gå i ovnen), mens du rører rundt hele tiden.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Tilsæt vaniljekorn og stangen til risene sammen med sukker og salt.
Læg låg på gryden og sæt den i en 200° varm ovn 30 minutter.
Lad risengrøden køle helt af – den er ret flydende.
Tag vaniljestangen op.
Pisk fløden til den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med kirsebærsauce.

Udskriv opskrift