Ærtesuppe

Ingredienser:

5-6 dl grønsagsbouillon
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 stort skalotteløg eller 2 små, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
650 g friske ærter eller små, frosne ærter
1 dl creme fraiche 38%
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Bring bouillonen i kog, og lad den stå og simre, til den skal bruges.
Varm smør og olien i en gryde, og sauter løgene nogle minutter, til de er gennemsigtige.
Tilsæt ærter og bouillon, og lad suppen simre et par minutter.
Tag gryden af varmen, og blend suppen, til den er cremet.
Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt cremefraiche, og varm suppen forsigtigt op, uden at lade den koge.
Krydr med salt og peber, og tilsæt eventuelt lidt mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Suppen kan fx toppes med hakkede saltede cashewnødder og mynteblade – eller med ristet bacon.

Udskriv opskrift