Minestrone med bønner og spaghetti

(4 personer)

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
2 løg, hakkede
2 gulerødder, i tern
1 bladselleri, i tern
Kværnet salt og peber
Et par timiankviste
1 laurbærblad
100 g bacon, uden fedt, i små tern
2 spsk. tomatpuré
2 dåser borlotti-bønner eller en anden bønne, som du kan lide, skyllede og afdryppede
150 g cherrytomater, halverede
6-8 dl grønsagsbouillon
75 g spaghetti, brækket i små stykker
1 håndfuld basilikum, hakket til drys
Reven parmesanost til drys

Sådan gør du:

Varm olien i en stor gryde og sauter løg, gulerod og bladselleri 6-8 minutter, til grønsagerne begynder at blive bløde.
Tilsæt timian, laurbærblad og bacon.
Skru op for varmen og svits det under omrøring 2 minutter.
Tilsæt tomatpuré og svits et minut mere.
Hæld bønner og cherrytomater i, og bouillon til det dækker.
Krydr med salt og peber og bring det lige netop i kog.
Kom spaghetti i og lad det simre 10 minutter.
Øs suppen op og drys den med basilikum og reven parmesan.

Udskriv opskrift