Asparges, ærter & spidskål i let stuvning

ca. 6 personer

Ingredienser:

6 grønne asparges
6 hvide asparges
½ kg hele ærter
½ spidskål
½ l hønsefond
30 g Øllingegård kryddersmør m/ ramsløg
20 g mel
1 æggeblomme
1 dl piskefløde
Salt og peber
1 citron

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel under omrøring til en ”melbolle”.
Kom lun hønsefond ved, og kog op under piskning, så der ikke dannes klumper.
Kog saucen igennem i 7-8 minutter.
Rør æggeblomme og fløde sammen, pisk æggeblandingen ned i saucen og kog igennem.

Sigt saucen og smag den til med salt, peber, citronsaft og skal.
Saucen skal være let cremet og helt fløjlsblød.

Skyl aspargesene og spidskålen, og snit dem fint. Bælg ærterne.
Kom grønsagerne i saucen, og kog yderligere 1-2 minutter.

Udskriv opskrift