Grillet US Rib-eye m/polenta & gremolata

4 personer

Ingredienser:

4 stk. min. 200 g US rib-eye fra Dalgaards betjente slagter
250 g majspolenta
En stor håndfuld bredbladet persille
1 økologisk citron
2 fed hvidløg
Ca. 1/2 ltr. Øllingegaard piskefløde
Parmasanost, Parmigiano Reggiano fra Menu italiano
Salt
Peber

Sådan gør du:

Start med at lægge din rib-eye-bøf på grillen. Den skal have 4-5 minutter på hver side og efterfølgende trække ligeså lang tid. Kom polentaen i en gryde med kogende vand – størrelsesforholdet skal være 1 til 4. Det er vigtigt, at du rører hyppigt i polentaen til at starte med. På den måde undgår du, at majsen klumper sammen. Sæt herefter låg på, og lad det småsimre i et par minutter.

Til gremolataen starter du med at hakke persillen meget fint. Fjern stilkene, så du kun bruger bladene. Kom persillen i en lille skål, og riv citronskal ned i. Det er vigtigt at citronen ikke har været sprøjtet, så gå efter en økologisk. Hak hvidløg helt fint og kom det op i skålen. Når polentaen er cremet i konsistensen, skal den smages til. Kom en lille smule piskefløde i og godt med parmesanost og salt. Anret polentaen i midten af en dyb tallerken, og læg den grillede rib-eye ovenpå. Krydr den med salt og peber, og drys til sidst gremolataen over som pynt.

Velbekomme!

Udskriv opskrift