Spiselig adventskrans

Ingredienser

300 g hvedemel
175 g smør
2 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
40 g gær

Fyld
50 g smør
100 g flormelis
50 g mandler, smuttede og grofthakkede
½ tsk. kanel
Æg til pensling

Sådan gør du

Smuldr smør og gær i melet.
Pisk æggene med sukker og bland det i melet.
Ælt dejen sammen og stil den koldt en halv time.
Lav imens fyldet.
Fyld:rør smør, flormelis, kanel og de fleste af mandlerne sammen.
Rul dejen ud til den er ca. 50 cm lang og 15 cm bred.
Fordel fyldet i en bræmme langs den ene side, og rul dejen forsigtigt sammen herom.
Saml den til en krans med åbningen nedad og pensl den med sammenpisket æg.
Drys med lidt mandler og bag kransen i en 225° varm ovn ca. en halv time.
Lad kransen køle på en rist.

Varm æblecider
(ca. 8 glas)

Ingredienser

2 dl æblejuice
1 kanelstang
5 kardemommekapsler, knust let
1 l æblecider
4 spsk. honning

Sådan gør du

Kom kardemommekapsler og kanelstang i gryden sammen med æblejuice.
Varm blandingen op, tag gryden fra varmen og lad krydderierne trække i juicen 30 minutter.
Hæld cider i, varm op igen og smag til med honning.

Udskriv opskrift