Courgette puttanesca

Ingredienser

6 fed hvidløg, med skal
2 lange, røde chili, halverede på langs
2 usprøjtede citroner, halverede
2 spsk. olivenolie
500 g cherrytomater eller små blommetomater
1 tsk. flage-salt
Kværnet peber
1 kg courgetter, skåret som spaghetti-strimler
200 g oliven uden sten
75 g ansjosfileter i olie (fra glas)
1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket

Sådan gør du

Fordel hvidløgsfed, de halverede chili, citron og halvdelen af olien i en bradepande, der sættes i en 180° varm ovn ca. 10 minutter, til hvidløgsfeddene begynder at blive bløde.
Tilsæt tomater, salt, peber og resten af olien og lad sæt det i ovnen yderligere 15-20 minutter, til tomaterne brister og bliver bløde.
Tag hvidløget ud af skallen og mas det med en gaffel (skallen bruges ikke).
Kom courgettestrimler og oliven i bradepanden, vend et hele rundt og varm det hele igennem i ovnen et par minutter.
Tilsæt ansjoser og persille, vend et forsigtigt rundt og server retten.

Udskriv opskrift