Tærte m/røget laks, spinat & asparges

Ingredienser

Bund:
100 g koldt smør + lidt til formen
125 g hvedemel
50 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
100 g græsk yoghurt 10%

Fyld:
100 g spinat
1 bundt asparges, den træede ende knækkes af, resten skæres i stykker på 3 cm
2 æg
1½ dl piskefløde
200 g røget laks, skåret i mindre stykker
50 g pinjekerner

Sådan gør du

Skær smørret i små stykker, og smuldr det i de 2 slags mel.
Saml dejen med yoghurt, pak den i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet 1 time.
Rul dejen ud, og fordel den i en smurt tærteform.
Prik bunden med en gaffel, og bag den i en 200° varm ovn ca. 8 minutter til kanten er let gylden.
Fyld: blanchér spinaten i kogende, saltet vand 1 minut, lad den dryppe af og afkøle, og dup den tør.
Blanchér aspargesstykkerne i kogende, saltet vand i 2 minutter.
Pisk æg og piskefløde godt sammen, og vend den blancherede spinat i.
Fordel asparges i tærtebunden.
Fordel derpå laksen på bunden.
Hæld spinatfyldet over asparges og laks, og drys med pinjekerner.
Bag tærten i en 225° varm ovn ca. 20 minutter.

Udskriv opskrift