Annes Hjørne

ANNE VAN DER MERWEDE

Jeg er oprindeligt uddannet ergoterapeut. I 1997 blev jeg uddannet som ernæringsterapeut på Institut for Optimal Næring. Siden 2000 har jeg været selvstændig og arbejdet som forbrugerkonsulent hos Dalgaard Super Marked. Herudover har jeg klientbehandling, foredrag og undervisning i Danmark og Norge, og jeg har skrevet i lærebøger for Munksgaards Forlag. I oktober 2014 udkom min bog ”En sund kvindekrop uden brystkræft”.

Se yderligere på: www.avdm.dk

Læs Annes Blog her

2020

Juli & August 2020

Spis dig verden rundt! Uanset om dine ferieplaner går til altanen eller til sommerlandet, så kan du rejse langt længere helt uden at pakke kufferten. Med eksotisk, fremmedartet mad kan du drage jordkloden rundt uden at bekymre dig om hverken virus eller klimaaftryk....

Juni 2020

Sommertid, sommerliv & sommertips Den danske sommer er lys og let og forhåbentligt pakket med solskinstimer, og det er tid til at nyde de lange, lyse sommeraftener. Når det er sommer, sol og sandalvejr, rykker vi udendørs, og maden bliver lettere og mere enkel at...

Maj 2020

Alt på ét bræt - delemad til få eller lidt flere I 1977 var der en dansk komediefilm, der hed ”Alt på et bræt”. Det er nu ikke den film, jeg vil skrive om, men om hvordan man kan serverer lækkerier på ét bræt eller et fad – og naturligvis flere fade eller brætter i...

April 2020

Påsketiden - og et stærkt immunforsvar Påsken er det tidspunkt på året, hvor vi for alvor lader foråret komme inden døre, dækker bordet med påskeliljer og nyder smagen af forårets nye, spæde grønsager, lyserøde rabarber, asparges, radiser, grønne salater og...

Marts 2020

Karen  Blixens passion for gastronomi Vi er så privilegerede i Hørsholm kommune, at have Karen Blixens hjem, Rungstedlund liggende tæt på Øresund og Rungsted Havn. Stedet rummer dels Karen Blixens hjem, dels en stor park, der er et fredet fuglereservat. Og det er jo...

Februar 2020

"DÅSER DE LUXE" - dåsemad er blevet smart, og konserves kan sagtens være gourmet! Der var engang, hvor mad på dåse var middagsretter som forloren skildpadde, skipperlabskovs og gullasch, og desserten var syltede ferskner, pærer og abrikoser - og fiskekonserves var...

Januar 2020

ET KIG IND I 2020'ERNE Da rådhusuret slog midnat den 31. december, sagde vi goddag til et nyt år, men også til et helt nyt årti. År 2020 bringer store begivenheder, Dronning Margrethe fylder 80 år, der er sommer-OL i Japan og EM i fodbold, hvor Danmark er en af de 12...

2019

December 2019

JULETIDENDecember er den måned på året, hvor venner og familie oftest mødes enten til et glas gløgg og lidt godter eller til frokoster og middage, og uanset hvad, så er det oftest knyttet til julens traditioner. Juletraditioner er lige så forskellige, som der er...

November 2019

FAMILY STYLE - DELEVENLIG MAD! Konceptet family style eller delemad har sin oprindelse i Asien, Sydeuropa, Latinamerika og Mellemøsten, men breder sig i disse år både til restauranter - og til middagsborde i de danske hjem. Længe har restauranter i London haft family...

Juni 2019

FRISK & AKTIV HELE LIVET - OGSÅ I DEN TREDJE ALDER Når vi er unge, vil vi ofte gerne være ældre, og når vi er ældre, ville vi ind imellem ønske, at kunne trække nogle år fra. Men som oftest er der skønne ting ved alle aldre. I ”Ode til den tredje alder” skriver...

Maj 2019

BRUNCH & BUFFET TIL MAJ MÅNEDS FRIDAGE! Maj måned er en rigtig forårsmåned med duftende blomster, udsprungne bøgetræer, mere lys og energi, nydelse og sol-varme på altan eller terrasse, grillaftener, cykelture til skov eller strand og picnic med rabarber,...

April 2019

PÅSKE, ÆG OG DET GODE HUMØR! I år falder påsken midt i april. Påsken regnes som kristendommens vigtigste højtid. Oprindeligt var påsken den jødiske fest ’Pesach’, hvor jøderne fejrer deres udfrielse af Egypten. For kristne er det imidlertid højtiden, hvor Jesu...

Marts 2019

FORÅRSRENGØRING I KROPPEN! For mange er det januar måned, der er sat af til ”at starte på en frisk”, til at leve sundere, bedre mad og afgiftning af kroppen. Men faktisk er marts og april endnu bedre måneder til rengøring af kroppen. Vi taler også om forårsrengøring,...

Februar 2019

FEBRUAR MED ENERGI - OG ET STÆRKT IMMUNFORSVAR! Februar er en kort måned, men byder alligevel både på kyndelmisse og Valentinsdag – og de første erantis er dukket op. Fastelavn ligger ofte også i februar, men i år må vi vente med fastelavn til begyndelsen af marts....

Januar 2019

HVAD HITTER PÅ TALLERKNEN I 2019! 2018 var året hvor fermenteret mad, superfoods, hampefrø og bowls hittede. Lad os kigge på, hvad der fortsat vil være populært – og hvilke nye råvarer og tendenser, der kommer til i 2019. Der vil stadig komme mere grønt på...

2018

December 2018

December 2018

JULETIDEN! Juletiden er ofte en blanding af traditioner og noget nyt, og måske skal der ikke skal pilles for meget ved julen med dens tradition og gensynsglæde. Måske er du typen der elsker den hjemmelavede jul, og tilbereder al julemaden, leverpostej, finker eller...

November 2018

November 2018

SPIS DIG TIL MERE ENERGI OG OVERSKUD! November er en måned med korte, mørke og ofte kolde dage. Det kan give mindre energi og overskud, fordi sol og lys er med til at give os et højt energiniveau og et bedre immunforsvar. Men fortvivl ikke, du behøver ikke være drænet...

Oktober 2018

Oktober 2018

SMÅ FORANDRINGER GØR OGSÅ EN STOR FORSKEL I oktober begynder dagene at bliver mørkere og kortere, og vinteren nærmer sig. Alligevel er det en smuk måned, duften af efterår, stille og disede efterårsdage, lavtstående sol og blade i gyldne og brune farver. Børnene har...

September 2018

September 2018

JEG HOLDER AF HVERDAGEN ... September er en sensommer måned ofte med høj blå himmel, klar luft og begyndende gyldne farver. September er også en gavnmild måned med mange velsmagende råvarer, æbler, pærer og blommer, friske og saftige nødder, løg og porrer, svampe og...

Juli/August 2018

Juli/August 2018

FERIE I DANMARK MED KIG TIL UDENLANDSK MAD! ”Staycation” – ordet dækker over det, at holde ferie i skønne Danmark. At holde fri, gå på opdagelse i alle Danmarks dejlige steder. At være steder hvor Wi-Fi ikke rækker og i stedet give plads til at fordybe sig i en god...

Juni 2018

Juni 2018

NU ER DET GRILL-TID! Nu er det blevet sommer med lange lyse aftener og lune temperaturer. Det lokker mange af os til at få grillen i gang, så dagens måltid kan tilberedes og nydes under åben himmel. Grillmad behøver ikke kræve de store kulinariske forberedelser, et...

Maj 2018

Maj 2018

SPORTSERNÆRING & TRÆNINGSMAD! En god sportspræstation afhænger ikke kun af dine ben, dine gener, vilje og mental styrke, men også om, hvad du spiser. Mad er kroppens brændstof, og din ydeevne øges, når du fylder ordentligt brændstof på din krop. Kvaliteten af det,...

April 2018

April 2018

BRAIN FOOD! Tilbage i september 2009 skrev jeg om hjerne-venlig mad. Nu tager jeg emnet op igen, for der er en rivende forskning på området. Det skyldes ikke mindst, at stadig flere desværre bliver ramt af demens eller Alzheimer – og disse sygdomme vil man jo...

Marts 2018

Marts 2018

FORÅRET ER PÅ VEJ - OG PÅSKEN LIGGER ALLERSIDST I MÅNEDEN! I marts måned får solen et varmere skær, som leder tanken hen på, at foråret snart på vej. Marts er sådan en slags overgangsmåned, en måned, vi aldrig helt bliver klog på. Det ene øjeblik vælter det op med...

Februar 2018

Februar 2018

DEN GRØNNE BØLGE! Jeg er bjergtaget af den grønne farve – alle de steder ser vi den, i boligen, naturen og i råvarer, og netop alle de grønne madvarer er super nærende for din krop. Grøn blev kåret som årets farve i 2017, grøn som vi ser i næsten enhver nuance. Fra...

Januar 2018

Januar 2018

ET KIG I KRYSTALKUGLEN - HVAD BLI'R DET HOTTESTE I 2018 Hvert år er der enkelte råvarer, der er mere populære end andre. I 90´erne var det rucolasalat og senere kom havtorn, chiafrø og tang. I 2018 spås det, at vi vil spise flere spirer, endnu mere gurkemeje og flere...

2017

December 2017

December 2017

"NU ER DET JUL ..." Julen er juletræer, julepynt, juleudsmykning på Hotel D´Angleterre, jul i Tivoli, julemad, julekager og gløgg. Juleafslutninger, julefrokoster og adventsarrangementer med gløgg og æbleskiver. Huset bliver pyntet, og der bliver lavet...

November 2017

November 2017

"ALT I EN SKÅL" - ET KOMPLET, NÆRENDE OG BALANCERET MÅLTID I EN SKÅL Begrebet ”bowls”, som nærmest er "alt-i-én-skål-måltider”, er den nye bølge afsund ”comfort food”. De sunde skåle hitter i hele verden på madblogs og Instagram og på restauranternes menukort. At...

Oktober 2017

Oktober 2017

SPIS DIG SUND OG SLANK MED ANTI-INFLAMATORISK KOST Som jeg nævnte i juli-august artiklen, så danner fedtvæv mange såkaldte pro-inflammatoriske stoffer, og især mavefedt har vist sig at udskille stoffer så kaldet adipocytokiner, der øger inflammation, øger appetitten,...

September 2017

September 2017

HØRSHOLM PÅ VÆGTEN - SUND & SLANK MED JAPANSK MAD Den 23. september går ”Hørsholm på Vægten”for alvor i gang med alle de spændende tiltag og arrangementer, der følger med. Dalgaard er en af sponsorerne, og derfor sætter vi fokus på netop det emne. Allerede i...

Juli/August 2017

Juli/August 2017

HØRSHOLM PÅ VÆGTEN - "SUND & SLANK" Dalgaard Supermarked er sponsor på ”Hørsholm på Vægten”, der er et sundhedstiltag for alle i Hørsholm og omegn. Der vil blandt andet være foredrag, information om sunde kostvaner, vejledning i hvordan man træner, motivation til...

Juni 2017

Juni 2017

NEM & SUND FASTFOOD MED GRØNTSAGS-SPAGHETTI & BURGERE Med juni er sommeren begyndt. Maden bliver lysere og lettere, og der begynder at komme de skønneste, nye grønsager. Hyldetræerne blomstrer, og haven giver salater, jordbær og radiser. Juni byder også på et...

Maj 2017

Maj 2017

KOMÆLK, GEDEMÆLK, KAMELMÆLK & PLANTEMÆLK Mælk er ikke bare mælk, og mange nye mælkeprodukter dukker op i disse år, A1 mælk, A2 mælk, Urmælk, fedtreducerede mælkeprodukter og kefirer blot nogle af dem. I mange år har mælk været fedtfattig, men nu tyder det på, at...

April 2017

April 2017

FORÅRSFORNEMMELSER OG LIDT OM PÅSKE Det bobler og spirer, og nu er det forår med lyse timer, fuglesang, blomstrende træer og buske, og alle de spæde, nye råvarer til forårets og påskens lysere og lettere mad er kommet frem. Det behøver ikke at koste en formue, at...

Marts 2017

Marts 2017

VEGETAR PÅ DELTID, FLEXITAR ELLER MEATFREE MONDAY Kært barn har mange navne, men for alle tre benævnelser gælder det om at spise flere grønsager og mindre kød, men kød er bestemt ikke forbudt. Kød har i mange år været omdrejningspunktet i et aftensmåltid, men de...

Februar 2017

Februar 2017

FARVEL FORKØLELSE På denne kolde tid af året er det vigtigt at holde immunforsvaret i top, så man kan holde sig sund gennem vintermånederne og undgå vinterens snue og influenza. Der er der ingen hurtige løsninger, men alligevel er der masser af enkle vinter-sundheds...

Januar 2017

Januar 2017

MAD TRENDS 2017 Vi har lige sagt goddag og velkommen til et helt nyt og ubrugt år 2017. I den forbindelse er det altid spændende at kigge ind i krystalkugler og se, hvilke trends der er koblet til det nye år. Formentligt bliver det en blanding af det, vi kender og nye...

2016

December 2016

December 2016

JUL I DALGAARD ”Nu er det atter jul ….”, det har været 1. søndag i advent, og træet på Ridebanen er tændt. Der er julelys i byen, og den mørke tid bliver lidt mindre mørk at kigge på.Traditioner, fortryllende eventyr, julesalmer, julehistorier og juleklip overleveres...

November 2016

November 2016

RÅVARER DER MÆTTER - OG HJÆLPER TIL AT HOLDE VÆGTEN! I december kan der godt snige sig et par ekstra kilo på som følge af al den lækre julemad. Så i november er det måske en god idé, at kigge lidt på nogle råvarer der ikke giver ekstra polster på sidebenene, og...

Oktober 2016

Oktober 2016

FERMENTERING GIVER HOLDBARE RÅVARER - OG GAVNER DIN SUNDHED! Vi er på vej mod efteråret, og skoven ændrer farve fra grøn til smuk gylden-orange, før skoven til sidst mister sine blade. Den smukke, varme orange farve ser vi også i mange madvarer som fx gulerod, søde...

September 2016

September 2016

MADPAKKETID Som opfølgning på Menys fine tiltag ”Glad-pakke-panelet”, og fordi alle børn netop er begyndt i skole eller børnehave igen, kommer denne artikel til at handle om madpakker. Du kan se mere om ”Gladpakkepanelet” HER!Her kan du også kan hente inspirerende...

Juli/August 2016

Juli/August 2016

MAD FRA 5 VERDENSDELE Det er ikke altid at ferien går til udlandet, og heldigvis er der også skønt i Danmark og mange oplevelser at hente. Og hvad er skønnere end nye kartofler, ærter, asparges, radiser og danske bær, men hvis ferien alligevel skal ”dufte” lidt af...

Juni 2016

Juni 2016

BRUNCH & BUFFET Juni er sommertid, studenterne får hue på, skolerne lukker ned, og ferietiden begynder. Danmark viser sig fra sin skønneste side med grønne skove, kornfyldte marker og blomstrende hyld. Haven giver salater, jordbær, radiser og krydderurter i gode...

Maj 2016

Maj 2016

MAJ MÅNEDS FESTER - OG NYT FRA SMAGENS AFTEN Maj måned er en af de smukkeste måneder på året. Bøgen er sprunget ud, og kører man som eksempel langs Strandvejen, står der et utal af frugttræer med smukke sarte blomster, gule forsytia, blomstrende syrener og røde eller...

April 2016

April 2016

SPIS FORÅRET - GO GREEN! April er måneden hvor der er gæslinger på grenene, og skovbunden er fyldt med anemoner. Fasankokkene kæmper om hunnernes gunst, og viben er kommet. Alt spirer og springer ud, og det giver gode forårsfornemmelser. Man taler også om at blive...

Marts 2016

Marts 2016

PÅSKE & PÅSKEFROKOST Påsken banker på døren her i marts og en lang række traditioner er knyttet til påskemad og påskefrokoster. I dag er gamle tiders søbekål og rugmelsgrød fortrængt til fordel for råvarer som æg, lam, sild, asparges og kørvel. Ofte samles familie...

Februar 2016

Februar 2016

MAD FRA MELLEMØSTEN Vi kender de italienske, franske og asiatiske køkkener, men ikke så meget det mellemøstlige køkken. Men lige nu ser vi, hvordan dette køkken vinder frem i takt med, at vi tænker flere grønsager ind i måltiderne, både på grund af sundhed, men også...

Januar 2016

Januar 2016

MADTRENDS 2016 - og sund & stærk i en vintertid Et nyt frisk år venter forude, forhåbentligt fyldt med muligheder, oplevelser og spændende lækker, velsmagende mad. Der er masser af inspirerende, sunde madtrends i sigte i 2016, hvor der bl.a. vil blive fokus på...

2015

December 2015

December 2015

STEMNING & TRADITIONER December er som oftest en meget hyggelig måned, og den måned hvor vi har flest traditioner. For mange er det også en travl tid, men forhåbentligt er der alligevel tid til at nyde julemusik, gløgg og æbleskiver, tid til at klippe-klistre og...

November 2015

November 2015

MORGENMAD - EN FRISK START PÅ DAGEN Efter en nats søvn har kroppen fastet i lang tid, så den har brug for energi til at genopbygge depoterne. Det er ikke alle der har den store appetit om morgenen eller lyst til at spise et solidt første måltid hver dag. For nogle er...

Oktober 2015

Oktober 2015

EFTERÅRSSUPPE Suppe kan tilberedes på et utal af måder, langsomme supper, der simre det meste af dagen eller hurtige supper, som er god og uhøjtidelig mad, når der er travlhed. Supper kan være klare supper, bouilloner eller tykke, blendede supper. Der er supper der er...

September 2015

September 2015

GØR DET NEMT I HVERDAGEN Sommerferien er slut, og de fleste er vendt tilbage til hverdagen med vækkeur, madpakker, fritidsinteresser etc. og vi har sagt farvel til lange lune sommeraftener, impulsive dage eller en middagslur i skyggen. Forhåbentligt er der alligevel...

Juli/August 2015

Juli/August 2015

NU ER DET SOMMER ... Nu er det sommer med udeliv, frisk luft, lange lyse lune aftener, bare fødder, grillmad, bær, kølig hvidvin eller rosé og kolde is. Der er smukke solnedgange, duft af nyslået græs og nogle gange af nyfalden regn. Det er tid til at bevæge sig...

Juni 2015

Juni 2015

GRILL ER FOR ALLE Sommeren er på vej forhåbentlig med skyfri himmel, fuglekvidder og varme tider.Sommer er også grill-tid, og i dag har mange overdækkede terrasser eller en gasvarmer, så man kan være ude og tænde op i grillen, selv om det ikke er helt varmt. Der er...

Maj 2015

Maj 2015

NYE TRENDS I 2015 Det er maj og smukt lysegrønt i naturen. På tallerkenen begynder grønsagerne at tage mere plads, og grønne asparges, spæde salater og krydderurter bliver en del af forårets måltider. De flotte røde rabarber og friske fjordrejer er også et sikkert...

April 2015

April 2015

PÅSKE & GULE FRUGTER Ordet april stammer fra det latinske ord ”aperire”, der betyder at åbne. April varsler forårets komme, og blomster og træer begynder så småt at springe ud. Påsken banker på døren her i april og en lang række traditioner er knyttet til påskemad...

Marts 2015

Marts 2015

BURGERS & SLIDERS Stort set alle elsker burgere – og i de seneste år er også den lille udgave af burgeren, kaldet en slider, blevet vældig populær. Måske forbindes burgeren med fastfood eller junkfood, men den kan sagtens blive et nærende og fyldgyldigt måltid...

Februar 2015

Februar 2015

HJERTEVENLIG KOST Det du spiser, har stor indflydelse på dit hjertes sundhed. Fra din mad får du et væld af næringsstoffer, der udretter små mirakler for dit hjerte-kredsløb og giver dig den allerbedste beskyttelse mod hjerte-kar-sygdomme. Blot små justeringer med...

Januar 2015

Januar 2015

JANUAR - DEN FØRSTE MÅNED I DET NYT ÅR Mange starter på en frisk i et nyt år. Der ryddes op på flere planer og måske påbegyndes nye vaner, det kan være inden for kost eller motion eller begge dele. Gamle vaner, der måske er grundlagt tidligt i livet, kan være svære at...

Dalgaards Kundeklub

Som medlem modtager du løbende – på mail – vores Nyhedsbrev med information om nye og spændende produkter, specialtilbud, opskrifter, invitation til vin- og gourmetsmagninger og andre interessante events.

     
               
                 
     
     
               
                 
     
     
             
     
     
   
   

Persondata: Personoplysninger, som Dalgaard Supermarked modtager i forbindelse med cateringordrer, opbevares og slettes en måned efter at ordren er gennemført, af administrative årsager.